Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse handbalsters hopen op WK-deelname

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 16:11

Interim-bondscoach van de handbalvrouwen Monique Tijsterman heeft in haar voorselectie voor het wereldkampioenschap plek ingeruimd voor vier Limburgse speelsters.

Het gaat om Harma van Kreij uit Geijsteren, Inger Smits uit Geleen, Larissa Nusser uit Born, en keepster Claudia Rompen uit Mechelen.

Definitieve groep
De voorlopige selectie van Tijsterman bestaat in totaal uit 34 speelsters. Uiteindelijk reizen 18 handbalsters af naar Spanje, waar in december het wereldkampioenschap zal plaatsvinden. Bij de vorige interlands zat alleen Van Kreij bij de selectie. Tijsterman liet toen Smits en Nusser 'uit voorzorg' thuis. Beiden hadden last van lichamelijke klachten.

Lees ook: Tijsterman laat Nusser en Smits uit voorzorg thuis

Regerend wereldkampioen
Smits en Nusser waren eind 2019 wel van de partij toen de handbaldames in Japan als verrassing wereldkampioen werden. Die titel moet nu in Spanje verdedigd worden.

Poule
In de poulefase speelt Nederland in Torrevieja tegen Puerto Rico, Oezbekistan en Zweden. De nummers één, twee en drie van in totaal zes poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Na die hoofdronde volgt, vanaf de kwartfinale, een knockoutfase.

Lees ook: Tijsterman en Wels: Andere sport, dezelfde filosofie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen