Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse gemeenten in top 10 van Misdaadmeter

Geplaatst opzaterdag 2 maart 2019 - 7:30

Maar liefst vier Limburgse gemeenten staan in de top 10 van de achttiende editie van de AD Misdaadmeter. Vorig jaar waren er dat met Heerlen en Maastricht nog maar twee.

Nog nooit eerder stonden zoveel Limburgse gemeenten zo hoog in de lijst van onveilige gemeenten, meldt het AD.

Sittard-Geleen en Roermond
De gemeenten Sittard-Geleen en Roermond zijn de nieuwkomers in de top tien. In alle vier de Limburgse gemeenten daalde het aantal aangiften van misdrijven, maar in drie van de vier gemeenten waren er wel méér overvallen. In Roermond werd fors meer ingebroken. Dat zijn misdrijven die zwaar meetellen in de Misdaadmeter.

Limburg autodieven-hotspot
Voor de hele provincie geldt dat het aantal inbraken is toegenomen, tegen de landelijke trend in. Dat is ook het geval in Friesland en Groningen. "Limburg blijft daarnaast een hotspot voor het stelen van auto's. Het is relatief simpel om snel met de buit de grens over te steken", meldt het AD.

Top 10 onveiligste gemeenten

  1. Amsterdam
  2. Eindhoven
  3. Rotterdam
  4. Heerlen
  5. Maastricht
  6. Den Haag
  7. Sittard-Geleen
  8. Diemen
  9. Roermond
  10. Schiedam

Een woordvoerder van de politie zei tegen de NOS dat Limburg verschilt van andere grensregio's door het stedelijke karakter en de nabijheid van buurlanden waar criminelen naartoe kunnen vluchten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen