Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse gemeenten in top 10 van Misdaadmeter

Geplaatst opzaterdag 2 maart 2019 - 7:30

Maar liefst vier Limburgse gemeenten staan in de top 10 van de achttiende editie van de AD Misdaadmeter. Vorig jaar waren er dat met Heerlen en Maastricht nog maar twee.

Nog nooit eerder stonden zoveel Limburgse gemeenten zo hoog in de lijst van onveilige gemeenten, meldt het AD.

Sittard-Geleen en Roermond
De gemeenten Sittard-Geleen en Roermond zijn de nieuwkomers in de top tien. In alle vier de Limburgse gemeenten daalde het aantal aangiften van misdrijven, maar in drie van de vier gemeenten waren er wel méér overvallen. In Roermond werd fors meer ingebroken. Dat zijn misdrijven die zwaar meetellen in de Misdaadmeter.

Limburg autodieven-hotspot
Voor de hele provincie geldt dat het aantal inbraken is toegenomen, tegen de landelijke trend in. Dat is ook het geval in Friesland en Groningen. "Limburg blijft daarnaast een hotspot voor het stelen van auto's. Het is relatief simpel om snel met de buit de grens over te steken", meldt het AD.

Top 10 onveiligste gemeenten

  1. Amsterdam
  2. Eindhoven
  3. Rotterdam
  4. Heerlen
  5. Maastricht
  6. Den Haag
  7. Sittard-Geleen
  8. Diemen
  9. Roermond
  10. Schiedam

Een woordvoerder van de politie zei tegen de NOS dat Limburg verschilt van andere grensregio's door het stedelijke karakter en de nabijheid van buurlanden waar criminelen naartoe kunnen vluchten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen