Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse darters in de race voor PDC-tourkaart

Geplaatst opwoensdag 12 januari 2022 - 15:01

Vier Limburgse darters maken nog kans op een tourkaart bij de PDC, de grootste dartsbond ter wereld. Ze zijn doorgedrongen tot de finale van de zogeheten Q-school (Qualifying School).

Met deze kaart kunnen spelers deelnemen aan de vloertoernooien van de PDC, om zodoende plaatsing af te dwingen voor de grote TV-toernooien zoals het WK.

Verenigde Staten
Venlonaren Jerry Hendriks en Davy Proosten boekten in de eerste fase van Q-school voldoende zeges om zich te plaatsen voor die finalefase (Final Stage), die woensdag begon. Dat geldt ook voor Jules van Dongen uit Meerssen, die op Q-School uitkomt voor de Verenigde Staten, waar hij sinds 2013 woont. Afgelopen jaar maakte Van Dongen ook al veel indruk op de Amerikaanse tour, wat hem bijna een ticket voor het WK Darts in Londen opleverde. Hij komt wel uit op het WK van de WDF in april, dat gehouden wordt op het fameuze Lakeside.

Luc Peters uit Nieuw-Bergen speelde afgelopen jaar al op de PDC Challenge Tour en was op deze manier rechtstreeks geplaatst voor de finalefase van de Q-School.

Engeland en Duitsland
Het kwalificatietoernooi met 256 overgebleven spelers is verdeeld over twee locaties: het Engelse Milton Keynes en het Duitse Nierdernhausen. Alle Nederlandse spelers komen uit op het toernooi in Duitsland. Momenteel strijden daar nog 128 darters (46 Nederlanders) verspreid over vier dagen voor in totaal 15 tourkaarten. De vier dagwinnaars krijgen er ieder een; de overige elf tickets worden verdeeld op basis van een klassement met prestaties over de vier dagen.

Eerste dag
Op de eerste dag van de Final Stage maakte Jules van Dongen de meeste indruk: hij strandde pas bij de laatste 16 nadat hij drie overwinningen op rij had geboekt. Damian Mol uit Sint Willebrord bleek uiteindelijk met 6-4 te sterk. Jerry Hendriks verloor al in de eerste ronde van landgenoot Gillian Koehoorn (6-5), Davy Proosten en Luc Peters sneuvelden een ronde later. De Limburgers hebben tijdens de laatste dagen dus een goede reeks nodig om zich te verzekeren van een tourkaart.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen