Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier jaar cel voor dood Venlose natuursteenhandelaar

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 14:39

Mirad T. moet vier jaar de cel in vanwege de dood van 72-jarige natuursteenhandelaar Jos Vialle uit Venlo.

De 43-jarige man is veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg.

Volgens de rechter kreeg het slachtoffer een hartaanval en stierf hij daardoor. De hartaanval was het gevolg van het geweld dat T. had toegepast, aldus de rechtbank. Wel zegt de rechter dat niet is bewezen dat de man de opzet had om het slachtoffer te doden.

Plas bloed
Uit sectie op het lichaam was gebleken dat Vialle is overleden aan hartfalen. Er waren ook verwondingen die door geweld zijn ontstaan, zoals gebroken ribben. De man werd gevonden in een plas bloed.

Lees ook: OM eist jaren cel voor mishandelen natuursteenhandelaar

Miljoenen claimen
Jos Vialle werd op 22 maart 2014 dood gevonden in zijn woning in Well, nadat T. hem daar had mishandeld. Volgens de rechter was er een financieel motief. T. gebruikte valse overeenkomsten en probeerde zo 1,4 miljoen euro te claimen van de nabestaanden van het slachtoffer.

Justitie had 7,5 jaar cel geëist. De straf valt lager uit omdat er bijna vier jaar zat tussen de aanhouding van T. en de uitspraak van de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen