Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier jaar cel voor dood Venlose natuursteenhandelaar

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 14:39

Mirad T. moet vier jaar de cel in vanwege de dood van 72-jarige natuursteenhandelaar Jos Vialle uit Venlo.

De 43-jarige man is veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg.

Volgens de rechter kreeg het slachtoffer een hartaanval en stierf hij daardoor. De hartaanval was het gevolg van het geweld dat T. had toegepast, aldus de rechtbank. Wel zegt de rechter dat niet is bewezen dat de man de opzet had om het slachtoffer te doden.

Plas bloed
Uit sectie op het lichaam was gebleken dat Vialle is overleden aan hartfalen. Er waren ook verwondingen die door geweld zijn ontstaan, zoals gebroken ribben. De man werd gevonden in een plas bloed.

Lees ook: OM eist jaren cel voor mishandelen natuursteenhandelaar

Miljoenen claimen
Jos Vialle werd op 22 maart 2014 dood gevonden in zijn woning in Well, nadat T. hem daar had mishandeld. Volgens de rechter was er een financieel motief. T. gebruikte valse overeenkomsten en probeerde zo 1,4 miljoen euro te claimen van de nabestaanden van het slachtoffer.

Justitie had 7,5 jaar cel geëist. De straf valt lager uit omdat er bijna vier jaar zat tussen de aanhouding van T. en de uitspraak van de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen