Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier jaar cel geëist tegen vleeshandelaar Hennie van Rey

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 17:49

Het Openbaar Ministerie (OM) eist vier jaar cel tegen vleeshandelaar Hennie van Rey voor het witwassen van miljoenen.

De hoofdverdachte heeft gezegd dat hij het geld verstopte en gaf twee transporten in 2014 en 2015 toe. Volgens het OM zat daar zo'n 6,8 miljoen euro in.

Kiprollades
De broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey verstopte miljoenen in kiprollades. Woensdag was het de tweede dag van het proces. Tijdens de eerste dag van het proces maakte Van Rey al duidelijk spijt te hebben. "Ik heb stommiteiten begaan. Waarom het gebeurd is, weet ik nog steeds niet", aldus Van Rey tegen de rechters.

Miljoenen
Via het vleesbedrijf
Castimex in Roermond werd het geld, verpakt in kiprollades, vervoerd naar de Antillen. Tijdens het proces wordt duidelijk hoe hij dit deed. Van Rey vermengde kippengruis – een afvalproduct – met slagroom. De brei bracht hij vervolgens aan de kook. Daarna rolde de Roermondse ondernemer de stapels vacuümverpakte bankbiljetten in de kipsubstantie. Zo weet De Telegraaf te melden.

Van Rey had daar een beste klus aan. "Ik deed het in mijn vrije tijd", aldus de vleeshandelaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen