Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier honden vastgebonden gevonden

Geplaatst opmaandag 20 juli 2015 - 15:49

In Zuid- en Midden-Limburg zijn in een week tijd vier honden vastgebonden achtergelaten.

De Dierenbescherming Limburg meldt zo veel gevallen binnen een week al jaren niet te hebben meegemaakt.

Hazewindhond
Zo werd afgelopen zaterdag nabij het ziekenhuis in Geleen een hazewindhond gevonden, vastgebonden aan een paal. Een week eerder werd een vastgebonden Amerikaanse Stafford in Maastricht ontdekt. Ook in Roggel werd een hond vastgebonden aan een boom achtergelaten, net als in de regio Parkstad.

'Maden in ogen van kat'
Volgens een woordvoerster zijn er bovendien afgelopen donderdag op één dag tien zwaar verwaarloosde katten binnengebracht bij het Dierenbeschermingscentrum in Born. "Een kat was er zo ernstig aan toe dat we die meteen hebben laten inslapen. De maden kwamen uit de ogen van die kat gekropen."

Of het hierbij om zwerfkatten ging is onduidelijk. "In ieder geval was er in alle tien gevallen sprake van langdurige, ernstige verwaarlozing", zegt de woordvoerster.

Vakantie
De Dierenbescherming Limburg wil niet de conclusie trekken dat de piek in achtergelaten en verwaarloosde dieren verband houdt met het begin van de vakantie. "De dieren zijn afgelopen week gevonden. De vakantie is maandag pas begonnen."

Via sociale media probeert de Dierenbescherming Limburg meer informatie te krijgen over de achtergelaten honden. Gehoopt wordt de baasjes van deze dieren zo te traceren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Achtergelaten hond Vaals 5 dec 2019
Opvallend veel dieren achtergelaten in Limburg
153 meldingen over misstanden met honden in Limburg
Levende kitten in vuilcontainer Heerlen gedumpt
Dion Graus wil onderzoek naar doodgemartelde kat
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen