Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vier feestgangers hardstylefeest afgevoerd naar ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 17:18

Tijdens een hardstylefeest in discotheek Mondial in Beek zijn vier personen per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Er zouden drugs in het spel zijn geweest.

"Het betrof een extern feest met zo'n 1000 bezoekers", zegt eigenaar René Boonstra van de Beekse discotheek tegen L1.

Ziekenwagen
Toen de feestgangers onwel raakten greep Mondial in. "Wij zijn als faciliteit verantwoordelijk voor het bellen van de ambulance." Volgens de clubeigenaar ging het in alle vier de gevallen om drugs.

Epileptische aanval
De vriend van het meisje dat volgens de eigenaar 'schuim op haar mond had' zegt tegen L1 dat het in haar geval om een epileptische aanval zou gaan. Die aanval werd mogelijk veroorzaakt door te felle lampen in de club. "A
angezien dit nog nooit was voorgekomen bij haar wisten wij niet wat er aan de hand was en is uit voorzorg de ambulance gebeld. Na onderzoek op de spoedeisende hulp bleek dat het ging om een epileptische aanval", zegt haar vriend. De politiewoordvoerder kon zaterdagmiddag niks vertellen over de verschillende incidenten bij de discotheek.

Hardstyle
"Het feest is georganiseerd voor de hardstyle-scene en daar wordt vaak drugs gebruikt", vertelt de eigenaar. De Mondial voert een antidrugsbeleid. "We hebben in het verleden amper met drugs te maken gehad", benadrukt de eigenaar.

Streng beleid
Aan de entree van het feest Warface: Birthday Bash
werd gecontroleerd door het interne beveilingsbedrijf dat Mondial heeft. "We hebben aan de entree een metaaldetector, bezoekers moesten zich legitimeren en werden gefouilleerd. Maar je kunt niet tot op de onderbroek controleren en is het ook niet bekend of ze de drugs voor de entree al hadden ingenomen."

Kritiek
Op de Facebookpagina van 1Limburg reageren echter veel bezoekers dat de controle niet streng genoeg was. Er zou niet zijn gefouilleerd, zeggen veel bezoekers. Iets wat ook de vriend van het meisje met de epileptische aanval bevestigd. "Dat ze metaaldetectoren hebben klopt, maar fouilleren zat er niet in want bijna iedereen mocht vrijwel gewoon doorlopen."

Het is niet bekend wat de huidige medische toestand van de overige drie feestgangers is.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen