Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vier feestgangers hardstylefeest afgevoerd naar ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 17:18

Tijdens een hardstylefeest in discotheek Mondial in Beek zijn vier personen per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Er zouden drugs in het spel zijn geweest.

"Het betrof een extern feest met zo'n 1000 bezoekers", zegt eigenaar René Boonstra van de Beekse discotheek tegen L1.

Ziekenwagen
Toen de feestgangers onwel raakten greep Mondial in. "Wij zijn als faciliteit verantwoordelijk voor het bellen van de ambulance." Volgens de clubeigenaar ging het in alle vier de gevallen om drugs.

Epileptische aanval
De vriend van het meisje dat volgens de eigenaar 'schuim op haar mond had' zegt tegen L1 dat het in haar geval om een epileptische aanval zou gaan. Die aanval werd mogelijk veroorzaakt door te felle lampen in de club. "A
angezien dit nog nooit was voorgekomen bij haar wisten wij niet wat er aan de hand was en is uit voorzorg de ambulance gebeld. Na onderzoek op de spoedeisende hulp bleek dat het ging om een epileptische aanval", zegt haar vriend. De politiewoordvoerder kon zaterdagmiddag niks vertellen over de verschillende incidenten bij de discotheek.

Hardstyle
"Het feest is georganiseerd voor de hardstyle-scene en daar wordt vaak drugs gebruikt", vertelt de eigenaar. De Mondial voert een antidrugsbeleid. "We hebben in het verleden amper met drugs te maken gehad", benadrukt de eigenaar.

Streng beleid
Aan de entree van het feest Warface: Birthday Bash
werd gecontroleerd door het interne beveilingsbedrijf dat Mondial heeft. "We hebben aan de entree een metaaldetector, bezoekers moesten zich legitimeren en werden gefouilleerd. Maar je kunt niet tot op de onderbroek controleren en is het ook niet bekend of ze de drugs voor de entree al hadden ingenomen."

Kritiek
Op de Facebookpagina van 1Limburg reageren echter veel bezoekers dat de controle niet streng genoeg was. Er zou niet zijn gefouilleerd, zeggen veel bezoekers. Iets wat ook de vriend van het meisje met de epileptische aanval bevestigd. "Dat ze metaaldetectoren hebben klopt, maar fouilleren zat er niet in want bijna iedereen mocht vrijwel gewoon doorlopen."

Het is niet bekend wat de huidige medische toestand van de overige drie feestgangers is.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen