Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier extra woonwagenplekken na protest Heythuysen

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 10:37

Het woonwagenkamp in Heythuysen krijgt er vier standplaatsen bij, vooruitlopend op een nieuw woonwagenbeleid in de gemeente Leudal.

De plekken op Molenzicht worden in september opgeleverd.

Protest
De nieuwe standplaatsen zijn het resultaat van verschillende protestacties van woonwagenbewoners. Net als veel andere gemeenten hanteerde Leudal jarenlang een uitsterfbeleid waarbij vrijgekomen plekken niet meer werden ingevuld. Zo werden kinderen van woonwagenbewoners gedwongen om in een gewoon huis te gaan wonen. Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde twee jaar geleden dat dit beleid discriminerend is.

Lees ook: Woonwagenbewoners in protest na 'chantage' gemeente

Caravans
Leudal keek begin 2019 al naar de behoefte voor woonruimte bij woonwagenbewoners, maar dit leidde nog niet tot nieuwe standplaatsen. Wel gaf de gemeente toestemming om voorlopig vier extra caravans te plaatsen bij de andere woonwagens in Heythuysen. De gemeente wil in de tweede helft van dit jaar aan de slag met het nieuwe woonwagenbeleid.

Provincie
Het probleem speelt niet alleen in Leudal. De provincie heeft in 29 van de 31 Limburgse gemeenten onderzoek laten doen naar de behoefte aan standplaatsen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen