Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier extra woonwagenplekken na protest Heythuysen

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 10:37

Het woonwagenkamp in Heythuysen krijgt er vier standplaatsen bij, vooruitlopend op een nieuw woonwagenbeleid in de gemeente Leudal.

De plekken op Molenzicht worden in september opgeleverd.

Protest
De nieuwe standplaatsen zijn het resultaat van verschillende protestacties van woonwagenbewoners. Net als veel andere gemeenten hanteerde Leudal jarenlang een uitsterfbeleid waarbij vrijgekomen plekken niet meer werden ingevuld. Zo werden kinderen van woonwagenbewoners gedwongen om in een gewoon huis te gaan wonen. Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde twee jaar geleden dat dit beleid discriminerend is.

Lees ook: Woonwagenbewoners in protest na 'chantage' gemeente

Caravans
Leudal keek begin 2019 al naar de behoefte voor woonruimte bij woonwagenbewoners, maar dit leidde nog niet tot nieuwe standplaatsen. Wel gaf de gemeente toestemming om voorlopig vier extra caravans te plaatsen bij de andere woonwagens in Heythuysen. De gemeente wil in de tweede helft van dit jaar aan de slag met het nieuwe woonwagenbeleid.

Provincie
Het probleem speelt niet alleen in Leudal. De provincie heeft in 29 van de 31 Limburgse gemeenten onderzoek laten doen naar de behoefte aan standplaatsen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen