Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier besmettingen op basisschool Eygelshoven: leraren getest

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 14:14

Op basisschool De Veldhof in Eygelshoven is bij vier personeelsleden het coronavirus vastgesteld.

Dat bevestigt de GGD Zuid-Limburg aan L1.

Bronnenonderzoek
De besmetting kwam aan het licht toen bij een van de leraren het virus werd vastgesteld. Door bronnenonderzoek te doen werden nog drie andere besmettingen op de school gevonden. De personeelsleden zijn in quarantaine geplaatst.

Al het personeel getest
Volgens Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg, is het geen verrassing dat er een besmettingscluster opdoemt: "Dat kan voorkomen in deze fase. Daarom zitten we er ook kort op en doen we bronnen contactonderzoek." Al het personeel van de school wordt nu getest of ze het virus onder de leden hebben. "Veertien mensen zijn woensdag al getest", weet Hoebe. "Donderdag volgt er nog iemand en vrijdag de rest van het personeel. De eerste resultaten verwachten we donderdag binnen te hebben."

Lees ook: Ook kinderen kunnen op school getest worden op corona

Vervolgstappen
Aan de hand van die resultaten wordt gekeken welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Of dat inhoudt dat de school mogelijk tijdelijk gesloten gaat worden, wilde Hoebe niet zeggen. "Dat is speculeren. Het onderzoek loopt nog, dus is het wat voorbarig om nu al in te gaan op wat mogelijk is of niet."

Gewoon naar school
Alle ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de besmettingen en worden geadviseerd alert te blijven op klachten bij zichzelf en hun kinderen. Zolang de kinderen geen symptomen vertonen, mogen ze gewoon naar school.

Hygiëne
Naar aanleiding van de besmettingen, heeft de GGD ook een hygiëneonderzoek gedaan om te kijken of er genoeg voorzorgsmaatregelen waren getroffen op de school. "Dat hadden ze allemaal goed voor elkaar", zegt Hoebe.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen