Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier besmettingen op basisschool Eygelshoven: leraren getest

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 14:14

Op basisschool De Veldhof in Eygelshoven is bij vier personeelsleden het coronavirus vastgesteld.

Dat bevestigt de GGD Zuid-Limburg aan L1.

Bronnenonderzoek
De besmetting kwam aan het licht toen bij een van de leraren het virus werd vastgesteld. Door bronnenonderzoek te doen werden nog drie andere besmettingen op de school gevonden. De personeelsleden zijn in quarantaine geplaatst.

Al het personeel getest
Volgens Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg, is het geen verrassing dat er een besmettingscluster opdoemt: "Dat kan voorkomen in deze fase. Daarom zitten we er ook kort op en doen we bronnen contactonderzoek." Al het personeel van de school wordt nu getest of ze het virus onder de leden hebben. "Veertien mensen zijn woensdag al getest", weet Hoebe. "Donderdag volgt er nog iemand en vrijdag de rest van het personeel. De eerste resultaten verwachten we donderdag binnen te hebben."

Lees ook: Ook kinderen kunnen op school getest worden op corona

Vervolgstappen
Aan de hand van die resultaten wordt gekeken welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Of dat inhoudt dat de school mogelijk tijdelijk gesloten gaat worden, wilde Hoebe niet zeggen. "Dat is speculeren. Het onderzoek loopt nog, dus is het wat voorbarig om nu al in te gaan op wat mogelijk is of niet."

Gewoon naar school
Alle ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de besmettingen en worden geadviseerd alert te blijven op klachten bij zichzelf en hun kinderen. Zolang de kinderen geen symptomen vertonen, mogen ze gewoon naar school.

Hygiëne
Naar aanleiding van de besmettingen, heeft de GGD ook een hygiëneonderzoek gedaan om te kijken of er genoeg voorzorgsmaatregelen waren getroffen op de school. "Dat hadden ze allemaal goed voor elkaar", zegt Hoebe.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen