Overslaan en naar de inhoud gaan

VieCuri stelt deel van geplande operaties uit

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 17:17

VieCuri gaat een deel van de geplande operaties uitstellen vanwege de verwachte toestroom aan coronapatiënten. Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt om daarom een deel van de gewone zorg vanaf maandag af te schalen.

Twee van de tien operatiekamers zullen sluiten. Dat betekent dat er tien tot vijftien patiënten per dag niet geopereerd kunnen worden.

Heel vervelend
"Wij vinden dit verschrikkelijk, maar noodzakelijk", laat IJsbrand Schouten van de Raad van Bestuur van VieCuri weten. De maatregel is volgens hem noodzakelijk omdat het aantal besmettingen en opnames flink oploopt in Noord-Limburg. Ook is er landelijk afgesproken dat ziekenhuizen elkaar helpen en patiënten overnemen als dat nodig is.

Patiënten van wie de operatie maandag of dinsdag niet doorgaat, zijn al op de hoogte gebracht.

Deze zorg gaat door
"De les van de eerste golf is dat we de normale ziekenhuiszorg zoveel als mogelijk overeind willen houden. De afspraken op de poli's gaan vooralsnog gewoon door", legt Schouten uit. Ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en de zorg voor patiënten met kanker blijft doorgaan.

Toename besmettingen
Het ziekenhuis gaat ervan uit dat het aantal besmettingen en opnames de komende tijd flink toe zal nemen in de regio. Daarom worden er plaatsen gereserveerd op de verpleegafdelingen en de Intensive Care. "We willen voldoende bedden beschikbaar hebben om patiënten te kunnen opvangen die via de Spoedeisende Hulp binnenkomen en acuut onze zorg nodig hebben", legt Schouten uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen