Overslaan en naar de inhoud gaan

VieCuri opent deuren nieuw IC-trainingscentrum

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 18:57

Sinds woensdag kunnen geneeskundestudenten in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo medische handelingen oefenen op realistische poppen in een intensive care-trainingscentrum.

In het centrum kunnen personeel en geneeskundestudenten op een reƫle manier leren omgaan met levensbedreigende situaties.

Lees ook: VieCuri Venlo opent unieke oefen Intensive Care

Levensechte poppen
"Een echte IC-unit is realistischer dan een leslokaal", aldus Wim Manders van VieCuri. "De studenten krijgen uiteraard nog theorie, maar nu kunnen we dat meteen koppelen aan de praktijk." In een compleet nagebootste IC-patiƫntenkamer midden in het ziekenhuis in Venlo oefenen vooral arts-assistenten met geavanceerde poppen. Zo is er een babypop en zijn er meerdere volwassen poppen in de ruimtes in bed gelegd. De poppen kunnen ademen, blauw aanlopen, een dikke tong krijgen en een longfunctie hebben.

Helemaal uniek is het centrum niet. Academische ziekenhuizen, waaronder het MUMC+ in Maastricht, beschikken al lang over dit soort ruimtes. Volgens Manders is het echter wel bijzonder dat kleinere regionale ziekenhuizen, zoals het VieCuri, nu ook die mogelijkheid aan studenten kunnen aanbieden.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen