Overslaan en naar de inhoud gaan

VieCuri krijgt weer een 'beetje lucht': opnamestop voorbij

Geplaatst opwoensdag 3 november 2021 - 17:40

De opnamestop die ziekenhuis VieCuri, met locaties in Venlo en Venray, dinsdag noodgedwongen had ingesteld, is voorbij.

De opnamestop kon woensdagmiddag om 16:30 uur worden opgeheven.

Beperkte opnamecapaciteit
Volgens het ziekenhuis heeft de afbouw van de reguliere zorg effect en zorgt voor minder instroom aan patiënten. Daarnaast zijn er enkele patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. 'Dit samen zorgt ervoor dat VieCuri weer 'een beetje lucht' heeft, maar ook nu is er nog sprake van een zeer beperkte opnamecapaciteit', schrijft het VieCuri in een verklaring.

Patiënten en beperkte uitstroom
Aanleiding voor de opnamestop was de 'buitengewoon hoge aantallen patiënten in combinatie met een beperkte uitstroom'. Het ging om zowel reguliere patiënten als coronapatiënten waardoor beide locaties van het ziekenhuis 'overvol lagen'. Het ziekenhuis sprak over een niet alledaagse maatregel.

Lees ook: Te grote toestroom patiënten dwingt VieCuri tot opnamestop

Acute zorg
De maatregel werd dinsdag kort na 14:00 uur afgekondigd. Mensen in nood konden nog wel terecht op de Spoedeisende Hulp. 'De eerste opvang voor acute zorg was dus gewaarborgd', schrijft het ziekenhuis.

Het is overigens niet voor het eerst dat VieCuri op de noodknop moest drukken. Begin mei gold ook een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten. Die duurde ongeveer één dag.

Coronacijfers
Volgens VieCuri liggen 30 coronapatiënten in het ziekenhuis. Hiervan zijn vier patiënten opgenomen op de intensive care. De rest ligt op de verpleegafdeling. Dan zijn er volgens het ziekenhuis meer dan volgens landelijke afspraken zou moeten. VieCuri werkt met een 'fair share'-principe: ieder ziekenhuis krijgt naar rato van de hoeveelheid faciliteiten patiënten toebedeeld.

Lees ook: Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen