Overslaan en naar de inhoud gaan

VieCuri gaat noodgedwongen coronapatiënten verplaatsen

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 11:50

Het VieCuri Ziekenhuis in Venlo gaat coronapatiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen. Aanleiding is de plotselinge stijging van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis.

Dat meldt het ziekenhuis woensdag. In 24 uur tijd is het aantal patiënten met Covid-19 gestegen van 29 naar 37.

Intensive Care
Daarvan liggen er elf op de Intensive Care van het ziekenhuis. Om de reguliere zorg niet verder in de knel te laten komen, heeft de directie besloten patiënten over te gaan plaatsen. Om hoeveel mensen het gaat en waar ze dan naartoe gaan, moet later duidelijk worden.

Stijging
"We hebben te maken met een flinke toename aan Covid-19-patiënten in ons ziekenhuis. Deze flinke toename betekent dat VieCuri het traject in gang heeft gezet om patiënten over te gaan plaatsen naar andere ziekenhuizen", zegt een een woordvoerster.

Andere ziekenhuizen
Bij andere Limburgse ziekenhuizen is de situatie minder nijpend, blijkt uit een rondgang. De ziekenhuizen in Weert, Roermond, Sittard, Heerlen en Maastricht hebben nog wel capaciteit.

"Bij ons speelt dit niet", aldus een woordvoerster van het Laurentius ziekenhuis in Roermond. "We beschikken nog over opvangmogelijkheden."

Ook elders is nog plaats. "Er is nog ruimte, maar het wordt wel spannend", zegt een woordvoerder van het Zuyderland ziekenhuis met locaties in Sittard en Heerlen.

Momentopname
"Nu zijn er nog geen problemen bij ons, maar dat kan natuurlijk veranderen als er meer patiënten binnenkomen", licht de woordvoerster van het Sint Jans Gasthuis in Weert toe. "Het blijft een momentopname."

Ook het academisch ziekenhuis MUMC+ in Maastricht zegt nog wel capaciteit te hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten