Overslaan en naar de inhoud gaan

VieCuri blikt terug: 'We hebben topprestatie geleverd'

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 20:33

Nastasja Cornelissen, lid van de Raad van Bestuur van VieCuri Medisch Centrum, kijkt tevreden terug op de afgelopen week waarin het ziekenhuis in Venlo werd geëvacueerd en ook weer opnieuw werd opgestart vanwege de watersnood.

Cornelissen blikte terug in L1mburg Centraal.

Logistieke operatie
Na de coronacrisis wachtte VieCuri afgelopen week opnieuw een uitdaging. Vanwege de watersnood werd het ziekenhuis volledig geëvacueerd. "Zo'n evacuatie is eigenlijk een logistieke operatie. Daarin heeft de kwaliteit van de zorg altijd voorop gestaan." Nadat de patiënten waren geëvacueerd en het water het ziekenhuis niet bereikte, begon een nieuwe operatie. "Het ziekenhuis toegankelijk maken. Letterlijk, want de zandzakken lagen voor de deur. Dus we hebben alles schoongemaakt en daarna zijn de tien vrachtwagens, met al het materiaal naar een veilige plek gebracht, teruggereden."

Opstarten
Daarna was het vooral een kwestie van opstarten, vertelt Cornelissen. "We moesten controleren of alle apparaten het goed doen, bijvoorbeeld de luchtbandeling en de MRI-scan. Naast de apparaten moesten ook de verpleegkundigen weer landen in hun team." Voor het personeel heeft Cornelissen groot respect. "Die hebben echt wat voor de kiezen gehad tijdens de coronacrisis. Maar als ik kijk naar hun veerkracht en enthousiasme, dan denk ik prima."

Lees ook: Geëvacueerde patiënten terug: 'Blij om weer familie te zien'

Trots
Al met al kijkt het bestuurslid met een trots gevoel terug. "Als we het zouden mogen overdoen, hadden we het precies weer zo gedaan. We hebben een topprestatie geleverd, dat hoor ik ook van mensen buiten de organisatie. Maar dit konden we niet alleen doen. We hebben ook hulp gehad van partners en die saamhorigheid hebben we ervaren. Het is goed dat we daar op kunnen vertrouwen."

Watersnood
Vanwege de watersnood werd het VieCuri afgelopen vrijdag geëvacueerd. In tien uur tijd werden alle patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen of zorginstellingen. Het ziekenhuis had twee dagen nodig om alles opnieuw op te starten en ontving woensdagochtend weer de eerste patiënten. Donderdag om 16:00 uur wordt de laatste geëvacueerde patiënt verwacht in Venlo.

Lees ook: Patiënten VieCuri keren woensdag en donderdag terug

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen