beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)

Ziekenhuizen amper hersteld: 'Maar klaar voor tweede golf'

Ondanks dat veel verpleegkundigen nog amper zijn hersteld van de eerste coronagolf, staan ze in Limburg alweer in de startblokken om de klappen van de tweede golf op te vangen.

stock huisartsenpost HAP huisarts kind
Huisartsenpost Venray wordt mogelijk helemaal gesloten

Huisartsenkoepel Cohesie denkt erover om de huisartsenpost (HAP) in Venray volledig te sluiten. Inwoners van Venray en omgeving moeten dan voor dringende zorg, buiten de kantoortijden van de gewone huisarts, naar Venlo toe.

Ziekenhuis VieCuri, ingang met vlag (17 mrt 2020)
VieCuri stelt deel van geplande operaties uit

VieCuri gaat een deel van de geplande operaties uitstellen vanwege de verwachte toestroom aan coronapatiënten. Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt om daarom een deel van de gewone zorg vanaf maandag af te schalen.

VieCuri (19 mrt 2020)
'Ziekenhuizen merken nieuwe maatregelen pas over weken'

De nieuwe maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft afgekondigd en die woensdagavond 22:00 uur ingaan zullen op zijn vroegst over enkele weken effect sorteren.

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
Limburgse ziekenhuizen moeten reguliere zorg toch afschalen

De Limburgse ziekenhuizen hebben de opdracht gekregen de reguliere zorg af te schalen zodat ze ruimte kunnen maken om flink meer Covid-19 patiënten op te vangen.

beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)
Limburgse streekziekenhuizen: afschaling niet aan de orde

Het afschalen van de reguliere zorg in de Limburgse ziekenhuizen is nog niet aan de orde.

ziekenhuis, ziek, ziekenhuisbed, reguliere zorg (stock)
Tweede golf: 'Meer druk op gewone bedden dan op ic'

De druk tijdens de tweede coronagolf komt meer te liggen op de gewone bedden in de ziekenhuizen dan op de intensive care-afdelingen.

Edit - Arts spoedeisende hulp en ambulance VieCuri Susanne Laumer (13-08-2020)
Frontlinie-vloggers blikken terug: crisistijd in ziekenhuis

Ondanks de drukte van de eerste coronagolf vonden twee ziekenhuismedewerkers de tijd om ons via vlogs een inkijkje te geven hoe het er op de Intensive Cares (IC's) en Spoedeisende Hulp (SEH) van de Limburgse ziekenhuizen aan toe ging.

Ongeval Venlo 1 aug 2020
Kort ritje in ambulance na ongeval in Venlo

Een automobilist is zaterdagmiddag voor een heel kort ritje meegenomen per ambulance, na een ongeval in Venlo.

Laurentius Ziekenhuis Roermond
'Kwaliteit zorg Noord- en Midden-Limburg in gevaar'

De kwaliteit van de zorg in Noord- en Midden-Limburg is volgens artsen van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond in gevaar. Dat laten ze weten in een open brief.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten