Overslaan en naar de inhoud gaan

Videoscheidsrechter frustreert VVV, Ajax wint in slotfase

Geplaatst opzaterdag 18 augustus 2018 - 20:24

Ondanks een uitblinkende Lars Unnerstall tussen de palen heeft VVV-Venlo geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers scoorden in de absolute slotfase de enige goal van het duel: 0-1.

De Venlonaren hielden lange tijd de rug recht tegen de titelkandidaat, maar zagen tot twee keer toe een cruciale beslissing van de videoscheidsrechter in hun nadeel uitvallen.

Onder vuur
De Amsterdammers maakten hun favorietenstatus waar, want ze namen massaal het VVV-doel onder vuur. David Neres en Klaas-Jan Huntelaar wisten van dichtbij niet af te drukken en keeper Lars Unnerstall moest ingrijpen op pogingen van Nicolas Tagliafico, Noussair Mazraoui, wederom Huntelaar én Zakaria Labyad. De doelman onderscheidde zich eens te meer.

Videoscheidsrechter
VVV toonde zich daarna bij een spaarzame aanval meedogenloos, want tegen de verhouding in opende Martin Samuelsen de score. Dat was echter buiten de videoscheidsrechter gerekend, want die liet arbiter Kevin Blom de beelden bekijken waarop te zien was dat Samuelsen aan het shirt van zijn tegenstander trok. De 1-0 werd daarop afgekeurd.

Martin Samuelsen juicht, nadat hij denkt dat hij VVV-Venlo op voorsprong heeft gezet tegen Ajax.
Foto: Orange Pictures

Bibberen
Ook na rust zag VVV zich genoodzaakt een handbalverdediging op te trekken. Het slaagde erin Ajax iets verder van het doel weg te drijven, maar schoten van Dusan Tadic en Hakim Ziyech uit de tweede lijn deden het publiek in de Koel bibberen. Unnerstall had ondertussen een antwoord paraat op alles wat Ajax tussen de palen mikte, ook toen Mazraoui een uitgelezen schietkans dacht te benutten.

Op de stip
In de slotfase waren hachelijke situaties in het strafschopgebied van VVV onvermijdelijk, waarna de videoscheidsrechter vlak voor tijd voor de tweede keer een bepalend besluit nam. Een overtreding van Roel Janssen op Huntelaar werd alsnog waargenomen, waarna de bal op de stip ging en Dusan Tadic in de 88ste minuut de ban brak voor Ajax: 0-1. In de slotseconden kregen Jonathan Opoku en Danny Post nog dotten van kansen op de gelijkmaker, maar het punt bleek VVV niet gegund.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen