Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zure matten na zure seizoensontknoping RVU

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 21:53

Amateurclub RVU uit Rothem heeft van de KNVB te horen gekregen dat promotie niet mogelijk is. En dat is teleurstellend voor de ploeg in de derde klasse.

De KNVB besloot eind maart het seizoen te beëindigen vanwege het coronavirus en geen promotie en degradatie toe te passen. Dat was al een bittere pil voor de club. En nu is het verzoek van de club om tóch te promoveren afgewezen door de KNVB.

Zuur
Het team uit Rothem had maar liefst 11 punten voorsprong op de nummer 2 in de derde klasse A. Iedere amateurclub in Nederland kon een verzoek indienen om alsnog te degraderen of te promoveren. Dat deed de club uit Rothem, maar doordat er geen plekje vrijkwam in de tweede klasse blijft volgend seizoen alles bij het oude. Een zuur seizoen dus voor RVU. "De ergste teleurstelling was dat we geen kampioen werden. Dit besluit is vervelend maar we gaan toch vol goede moed volgend seizoen weer aan de slag", aldus de voorzitter van de amateurclub Hay Dolmans.

Plekken
Er waren maar een paar plekken te vergeven in de verschillende amateurklassen. Alleen door fusies, veranderingen van speeldag en het verdwijnen van clubs zou er plek zijn voor een ander team. Bij drie clubs in Limburg kan de vlag uit: VV Neerbeek, VV Berg '28 en SV Merselo promoveren wél.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen