Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zo ziet een calamiteitenambulance eruit

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 16:04

Het ambulancepersoneel in Zuid-Limburg wordt beter uitgerust tegen terreursituaties, zo werd woensdag bekend.

Medewerkers krijgen speciale trainingen en er komt extra materiaal in de ziekenwagens. Dat is nodig vanwege de terreurdreiging in Nederland, die substantieel is.

Scherfwerend
Er worden onder meer persoonlijke beschermingsmiddelen aangeschaft, zoals helmen en scherfwerende vesten. Ook worden ambulancebroeders extra getraind.

In Zuid-Limburg staat ook een speciale calamiteitenambulance paraat. Deze wordt ingezet als er veel slachtoffers zijn.

Lees ook: Ambulancepersoneel wordt voorbereid op terreur

Oriëntatie
Koepelorganisatie Ambulancezorg Nederland heeft alle 25 de diensten in Nederland geadviseerd om de extra maatregelen te nemen. De ambulancezorg in Noord-Limburg zit nog in een 'oriëntatiefase' en voert de wijzigingen nog niet door.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen