Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zo worden de Limburgse wasberen gevangen

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 13:59

De eerste wasberen zijn gevangen. De zoogdiervereniging heeft begin oktober kooien geplaatst waarmee de dieren uit de natuur worden gehaald.

In Sittard, in de buurt van de Duitse grens, werd vrijdagochtend de eerste wasbeer met zo een kooi gevangen.

Overlast
Er zitten tussen de 50 en 100 wasberen in Limburg, die vanuit Duitsland naar onze provincie trekken. De dieren horen hier van oorsprong niet thuis en veroorzaken veel overlast. Daarom besloot de provincie eerder dat de dieren afgeschoten mogen worden. Onder meer omdat de kosten voor het vangen en opvangen van de dieren te hoog zouden zijn. Op het besluit om de dieren af te schieten kwam veel kritiek en daarom worden ze nu toch gevangen.

Lees ook: Eerste Limburgse wasberen 'per ongeluk' gevangen

Onvruchtbaar
De kooien zijn onder meer geplaatst in Maastricht en Sittard-Geleen. Alle gevangen wasberen worden opgehaald door de Stichting Aap en onvruchtbaar gemaakt. Daarna worden ze opgevangen in onder meer dierentuinen.

Eerder deze maand ving het waterschap ook al twee wasberen. De dieren waren terechtgekomen in kooien die normaal gebruikt worden voor het vangen van beverratten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen