Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zo worden de Limburgse wasberen gevangen

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 13:59

De eerste wasberen zijn gevangen. De zoogdiervereniging heeft begin oktober kooien geplaatst waarmee de dieren uit de natuur worden gehaald.

In Sittard, in de buurt van de Duitse grens, werd vrijdagochtend de eerste wasbeer met zo een kooi gevangen.

Overlast
Er zitten tussen de 50 en 100 wasberen in Limburg, die vanuit Duitsland naar onze provincie trekken. De dieren horen hier van oorsprong niet thuis en veroorzaken veel overlast. Daarom besloot de provincie eerder dat de dieren afgeschoten mogen worden. Onder meer omdat de kosten voor het vangen en opvangen van de dieren te hoog zouden zijn. Op het besluit om de dieren af te schieten kwam veel kritiek en daarom worden ze nu toch gevangen.

Lees ook: Eerste Limburgse wasberen 'per ongeluk' gevangen

Onvruchtbaar
De kooien zijn onder meer geplaatst in Maastricht en Sittard-Geleen. Alle gevangen wasberen worden opgehaald door de Stichting Aap en onvruchtbaar gemaakt. Daarna worden ze opgevangen in onder meer dierentuinen.

Eerder deze maand ving het waterschap ook al twee wasberen. De dieren waren terechtgekomen in kooien die normaal gebruikt worden voor het vangen van beverratten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen