Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Zo werden 4 terreurverdachten overmeesterd in Weert

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 16:18

In de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam zijn vrijdag beelden getoond van de vier terreurverdachten die in 2018 in Weert werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Op de beelden is te zien hoe terreurverdachten in een vakantiehuisje in Weert automatische wapens en pistolen vasthebben, daarmee richten en de trekkers overhalen. Ook wordt een man een vest met draden omgehangen.

Verdachten opgepakt in busje
De rechtbank liet ook zien hoe uiteindelijk vier van de zes terreurverdachten in Weert werden opgepakt door het arrestatieteam. De andere twee werden opgepakt in Arnhem.

Het viertal zat in een huurbusje, waarin de politie een camera had gemonteerd. Zo is te zien hoe de verdachten hun wapens nog willen trekken, maar uiteindelijk worden overmeesterd door de politie.

Bekijk hier de beelden:

Video: NOS

Gay Pride, legerbasis en nachtclub
Het Openbaar Ministerie zei dat na de arrestatie van de verdachten in september 2018 'een grote aanslag in Nederland is voorkomen'. De rechter las vrijdag een verklaring voor van een politie-infiltrant. Die zou gehoord hebben dat de Gay Pride in 2018 een doelwit was en dat er plannen waren om een legerbasis en nachtclub aan te vallen.

De wapens waarmee ze die aanslagen wilden plegen, kregen ze in september van undercoveragenten.

Lees ook: 'Terreurverdachten speelden airsoft in Weert voor aanslag'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen