Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Zo steken blinden een drukke weg over

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 16:51

Hoe lastig is het om als blinde of slechtziende de weg over te steken? In Sittard konden mensen dat vrijdag ervaren op de drukke Rijksweg.

Onder begeleiding van mobiliteitstrainers kregen ze een ooglapje op en lopen ze met een blindegeleidestok over de voetgangersoversteekplaats.

Moeilijk punt
Er was specifiek gekozen voor deze weg omdat het een moeilijk punt is voor slechtzienden en blinden om veilig over te steken. Er komen veel auto’s, fietsers, scooters en voetgangers voorbij.

Video: L1

De activiteit werd georganiseerd vanwege de Dag van de Witte Stok.

Ongelukken
Koninklijke Visio, de Robert Coppesstichting en de Oogvereniging vroegen aandacht voor het feit dat veel verkeersdeelnemers niet weten dat het wettelijk verplicht is te stoppen voor de opgeheven witte stok. Er ontstaan daardoor vervelende situaties of zelfs ongelukken.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen