Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zo gevaarlijk is het negeren van een rood kruis

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 20:26

Op de parkeerplaats Ellerbrug op de A2 bij Ell heeft woensdag de hele dag een zwaar beschadigde auto van Rijkswaterstaat gestaan. De auto werd in maart aangereden door een vrachtwagen die een rood kruis negeerde.

Op deze manier wil Rijkswaterstaat weggebruikers laten zien hoe gevaarlijk het negeren van een rood kruis is en wat de gevolgen zijn. Van de auto bleef namelijk niet veel meer over.

Praatpaal
Naast de auto staat een praatpaal. Hier is het verhaal van Marcel, de chauffeur van de aangereden auto, te beluisteren. Tijdens het ongeluk zat hij niet in zijn wagen, maar het feit dat zijn auto zo werd aangereden, heeft veel impact gehad op hem als hulpverlener.

Regels
Collega van Marcel, Ron Triepels van Rijkswaterstaat geeft aan zich vaak onveilig te voelen. Ook hij heeft het wel eens gehad dat hij een auto zag aankomen terwijl er duidelijk een rood kruis stond. Hoewel veel mensen zich aan de regels houden, zijn er altijd mensen die denken toch nog wel even door te kunnen rijden. In sommige gevallen tot de auto van Rijkswaterstaat.

Boetes
Sinds kort is een aantal medewerkers van Rijkswaterstaat bevoegd tot het geven van boetes. "Het is gewoon heel gevaarlijk om een rood kruis te negeren", aldus Triepels.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen