Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: zo gevaarlijk is het negeren van een rood kruis

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 20:26

Op de parkeerplaats Ellerbrug op de A2 bij Ell heeft woensdag de hele dag een zwaar beschadigde auto van Rijkswaterstaat gestaan. De auto werd in maart aangereden door een vrachtwagen die een rood kruis negeerde.

Op deze manier wil Rijkswaterstaat weggebruikers laten zien hoe gevaarlijk het negeren van een rood kruis is en wat de gevolgen zijn. Van de auto bleef namelijk niet veel meer over.

Praatpaal
Naast de auto staat een praatpaal. Hier is het verhaal van Marcel, de chauffeur van de aangereden auto, te beluisteren. Tijdens het ongeluk zat hij niet in zijn wagen, maar het feit dat zijn auto zo werd aangereden, heeft veel impact gehad op hem als hulpverlener.

Regels
Collega van Marcel, Ron Triepels van Rijkswaterstaat geeft aan zich vaak onveilig te voelen. Ook hij heeft het wel eens gehad dat hij een auto zag aankomen terwijl er duidelijk een rood kruis stond. Hoewel veel mensen zich aan de regels houden, zijn er altijd mensen die denken toch nog wel even door te kunnen rijden. In sommige gevallen tot de auto van Rijkswaterstaat.

Boetes
Sinds kort is een aantal medewerkers van Rijkswaterstaat bevoegd tot het geven van boetes. "Het is gewoon heel gevaarlijk om een rood kruis te negeren", aldus Triepels.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen