Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Zo beschermen Meerssenaren zich tegen wateroverlast

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 16:09

Meerssenaren nemen voorzorgsmaatregelen voor de voorspelde hevige regenval van de komende dagen. Op diverse plekken liggen zandzakken voor deuren en keldergaten.

William Göbbels pakt het iets rigoureuzer aan bij zijn pand aan de Gasthuisstraat. Samen met zijn broer staat hij cement te mixen op dinsdagmorgen.

Biergat
Hij heeft besloten om het 'biergat' naar zijn kelder volledig dicht te metselen. "Biervaten hoeven er toch niet meer door en liever ook geen water. Ik hoop het water hier de volgende keer vooral langs te zien stromen", zegt hij. Twee uur later is het gat dicht. Göbbels: "Donderdag komt de gemeente het dicht klinkeren en is hier niets meer te zien."

Zelfgebouwde constructie
Wie het water ook het liefste langs ziet stromen is de iets hogerop wonende Jerôme van Dongen. Hij kreeg al eens flink wat water binnen in zijn huis. Een zelfgebouwde constructie in zijn tuin moet nu zijn woonkamer droog houden. Vooral van het water van het nu nog rustig kabbelende beekje achter zijn huis dat in zijn tuin stroomt als er veel neerslag is.

Zandzakken
Inwoners van Meerssen kunnen bij de gemeenteopslag zelf zandzakken vullen om hun huis te beschermen. Tot vanmiddag maakte daar al enkele tientallen mensen gebruik van.

Lees ook: Noodweer ligt op de loer: 'Zandzakken liggen klaar'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen