Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Winkels gaan dicht of hebben deurbeleid

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 17:03

Steeds meer winkels in Limburg sluiten vrijwillig de deuren vanwege het coronavirus.

Winkels die wel nog openblijven passen, net als drogisterijen en supermarkten, een deurbeleid toe.

Tot nader order
Het is niet verplicht, toch sluiten steeds meer grote winkelketens en kleine zelfstandigen de deuren. "Wij zijn gesloten tot nader bericht", is te lezen op A4'tjes die op winkeldeuren zijn geplakt. "Uw gezondheid en die van onze medewerkers hebben voor ons de hoogste prioriteit" hangt op een blaadje in groot rood hart bij een parfumerie. Veel winkels verwijzen hun klanten overigens wel door naar hun webshop of Facebookpagina.

Video: L1

Deurbeleid
Winkels die wel openblijven, zoals bouwmarkten en tuincentra, werken sinds afgelopen dagen met een deurbeleid. Bij veel bouwmarkten staan beveiligers aan de deur die klanten gedoseerd binnenlaten. "Klanten zijn bij ons zijn verplicht een karretje te gebruiken", vertelt een medewerker van de Praxis. "Per karretje mag maar één klant mee naar binnen." Bij de Karwei krijgen de klanten een geplastificeerd kaartje met een nummer. "Zo kunnen wij een limiet stellen aan het aantal klanten", aldus de beveiliger die voor de deur staat. "Als de klanten de winkel verlaten leveren ze het pasje in en desinfecteren wij het."

Bij de Intratuin vertelt een medewerker, die driftig alle karren schoonmaakt, dat ze naast het karrenbeleid ook nog een teller bij de deur hebben staan om er zeker van te zijn dat het niet de druk is in de winkel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen