Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Winkels gaan dicht of hebben deurbeleid

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 17:03

Steeds meer winkels in Limburg sluiten vrijwillig de deuren vanwege het coronavirus.

Winkels die wel nog openblijven passen, net als drogisterijen en supermarkten, een deurbeleid toe.

Tot nader order
Het is niet verplicht, toch sluiten steeds meer grote winkelketens en kleine zelfstandigen de deuren. "Wij zijn gesloten tot nader bericht", is te lezen op A4'tjes die op winkeldeuren zijn geplakt. "Uw gezondheid en die van onze medewerkers hebben voor ons de hoogste prioriteit" hangt op een blaadje in groot rood hart bij een parfumerie. Veel winkels verwijzen hun klanten overigens wel door naar hun webshop of Facebookpagina.

Video: L1

Deurbeleid
Winkels die wel openblijven, zoals bouwmarkten en tuincentra, werken sinds afgelopen dagen met een deurbeleid. Bij veel bouwmarkten staan beveiligers aan de deur die klanten gedoseerd binnenlaten. "Klanten zijn bij ons zijn verplicht een karretje te gebruiken", vertelt een medewerker van de Praxis. "Per karretje mag maar één klant mee naar binnen." Bij de Karwei krijgen de klanten een geplastificeerd kaartje met een nummer. "Zo kunnen wij een limiet stellen aan het aantal klanten", aldus de beveiliger die voor de deur staat. "Als de klanten de winkel verlaten leveren ze het pasje in en desinfecteren wij het."

Bij de Intratuin vertelt een medewerker, die driftig alle karren schoonmaakt, dat ze naast het karrenbeleid ook nog een teller bij de deur hebben staan om er zeker van te zijn dat het niet de druk is in de winkel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen