Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Wilma fietst iedere dag met uil Juulke door Bunde

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 21:16

Juulke, het uiltje van Wilma Cortenraad uit Bunde, wordt iedere dag uitgelaten op de fiets.

Het jonge beest heeft een vast plekje op het stuur van Cortenraad. Ook neemt ze hem mee op de brommer, maar dan moet er wel een windscherm bevestigd worden zodat de uil niet kan wegwaaien.

Video: L1

20 kilometer
De inwoonster van Bunde trekt veel bekijks tijdens haar fietstochtjes met Juulke, maar zelf vindt ze het heel normaal. "Juulke vindt het fijn. Hij geniet ervan. Soms rijd ik wel eens 20 kilometer met hem", zegt ze.

Cortenraad was donderdag te gast in het L1-zomerprogramma Route Regio. Behalve Juulke heeft ze nóg 100 vogels in haar tuin.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen