Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Wilma fietst iedere dag met uil Juulke door Bunde

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 21:16

Juulke, het uiltje van Wilma Cortenraad uit Bunde, wordt iedere dag uitgelaten op de fiets.

Het jonge beest heeft een vast plekje op het stuur van Cortenraad. Ook neemt ze hem mee op de brommer, maar dan moet er wel een windscherm bevestigd worden zodat de uil niet kan wegwaaien.

Video: L1

20 kilometer
De inwoonster van Bunde trekt veel bekijks tijdens haar fietstochtjes met Juulke, maar zelf vindt ze het heel normaal. "Juulke vindt het fijn. Hij geniet ervan. Soms rijd ik wel eens 20 kilometer met hem", zegt ze.

Cortenraad was donderdag te gast in het L1-zomerprogramma Route Regio. Behalve Juulke heeft ze nóg 100 vogels in haar tuin.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen