Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: wielerscholen na lange tijd weer open

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 14:53

Limburg Cycling heeft het wieler-schooljaar weer geopend op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Met een compleet wieleroutfit als welkomstgeschenk.

Kinderen enthousiast maken voor de wielersport. Dat is de insteek van de Limburg Cycling Wielerscholen. Of het nu gaat om de racefiets of de mountainbike. Initiatiefnemer Milan van Wersch nodigde Sunweb-talent Nils Sinschek uit om het eerste klasje met liefhebbers te begeleiden op deze eerste dag.

Plezier
Limburg Cycling Wielerscholen gaat hiermee het tweede jaar in op twee locaties in onze provincie: Sittard en Venlo. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden. "Er zijn allerlei verschillende trainingen", vertelt Van Wersch van Limburg Cycling. "Maar kennismaken en plezier maken staat voorop."

Dumoulin
Het gaat er niet per se om dat uit deze wielerklasjes de nieuwe Dumoulin, Teunissen of Poels opstaat. Het gaat om het plezier beleven aan fietsen. Nils Sinschek onderschrijft dat: "Toen ik zo oud was, reed ik voorzichtig door het heuvelland, keek ik naar de duels tussen Contador en de broertjes Schleck. Dat vond ik geweldig om te zien en dat wilde ik zelf ook gaan doen. Daar heb ik, zonder druk, veel plezier uit kunnen halen. Nu gaat het best aardig en mag ik soms trainen met mannen als Dumoulin. Dus het plezier aan het fietsen heeft mij in de loopt van de jaren veel gebracht."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen