Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: wielerscholen na lange tijd weer open

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 14:53

Limburg Cycling heeft het wieler-schooljaar weer geopend op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Met een compleet wieleroutfit als welkomstgeschenk.

Kinderen enthousiast maken voor de wielersport. Dat is de insteek van de Limburg Cycling Wielerscholen. Of het nu gaat om de racefiets of de mountainbike. Initiatiefnemer Milan van Wersch nodigde Sunweb-talent Nils Sinschek uit om het eerste klasje met liefhebbers te begeleiden op deze eerste dag.

Plezier
Limburg Cycling Wielerscholen gaat hiermee het tweede jaar in op twee locaties in onze provincie: Sittard en Venlo. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden. "Er zijn allerlei verschillende trainingen", vertelt Van Wersch van Limburg Cycling. "Maar kennismaken en plezier maken staat voorop."

Dumoulin
Het gaat er niet per se om dat uit deze wielerklasjes de nieuwe Dumoulin, Teunissen of Poels opstaat. Het gaat om het plezier beleven aan fietsen. Nils Sinschek onderschrijft dat: "Toen ik zo oud was, reed ik voorzichtig door het heuvelland, keek ik naar de duels tussen Contador en de broertjes Schleck. Dat vond ik geweldig om te zien en dat wilde ik zelf ook gaan doen. Daar heb ik, zonder druk, veel plezier uit kunnen halen. Nu gaat het best aardig en mag ik soms trainen met mannen als Dumoulin. Dus het plezier aan het fietsen heeft mij in de loopt van de jaren veel gebracht."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen