Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: wielerscholen na lange tijd weer open

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 14:53

Limburg Cycling heeft het wieler-schooljaar weer geopend op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Met een compleet wieleroutfit als welkomstgeschenk.

Kinderen enthousiast maken voor de wielersport. Dat is de insteek van de Limburg Cycling Wielerscholen. Of het nu gaat om de racefiets of de mountainbike. Initiatiefnemer Milan van Wersch nodigde Sunweb-talent Nils Sinschek uit om het eerste klasje met liefhebbers te begeleiden op deze eerste dag.

Plezier
Limburg Cycling Wielerscholen gaat hiermee het tweede jaar in op twee locaties in onze provincie: Sittard en Venlo. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden. "Er zijn allerlei verschillende trainingen", vertelt Van Wersch van Limburg Cycling. "Maar kennismaken en plezier maken staat voorop."

Dumoulin
Het gaat er niet per se om dat uit deze wielerklasjes de nieuwe Dumoulin, Teunissen of Poels opstaat. Het gaat om het plezier beleven aan fietsen. Nils Sinschek onderschrijft dat: "Toen ik zo oud was, reed ik voorzichtig door het heuvelland, keek ik naar de duels tussen Contador en de broertjes Schleck. Dat vond ik geweldig om te zien en dat wilde ik zelf ook gaan doen. Daar heb ik, zonder druk, veel plezier uit kunnen halen. Nu gaat het best aardig en mag ik soms trainen met mannen als Dumoulin. Dus het plezier aan het fietsen heeft mij in de loopt van de jaren veel gebracht."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen