Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Waterschap Limburg ruimt afval op bij de Geul

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 16:38

Waterschap Limburg is woensdag begonnen met het opruimen van restafval en plastic bij de Geul in Bunde. Na een inspectie bleek zich hier het meeste afval te hebben verzameld.

Vooral bij de bochten heeft veel afval zich opgehoopt door de het hoogwater.

De gekste dingen
De hulp van de afvalruimers is vooral bedoeld voor het serieuze handwerk. "Je kunt een huis inrichten met wat je allemaal tegenkomt", vertelt Rowan van Oostrum. Met kruiwagens en vuilniszakken ruimt hij met een groepje helpers de oevers op. "Ik had het erger verwacht, maar je komt de gekste dingen tegen. Auto-onderdelen, stoelen, noem maar op."

Maascleanup
Na de eerste opruimactie langs de Geul, volgen er deze maand nog meer. Daarbij zijn ook vrijwilligers welkom, in samenwerking met Maascleanup.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen