Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Vriendschappelijke rivaliteit tussen MVV en Roda

Geplaatst opzondag 11 april 2021 - 21:04

Maandagavond treffen MVV en Roda JC elkaar in Maastricht voor de beladen derby tussen de twee clubs. Uiteraard is er rivaliteit tussen de twee clubs, maar de ploegen hebben ook een prima verstandhouding met elkaar.

Ook bij de derby die maandag op het programma staat zijn spelers, trainers of bestuurders betrokken die al bij de andere club onder contract stonden.

Technisch directeur
Jeffrey van As, tegenwoordig technisch directeur van Roda JC, speelde in de jaren negentig van de vorige eeuw bij MVV. Hij snapt de rivaliteit. "Maar alleen op het veld en niet daarbuiten. Mensen van beide clubs leven op goede voet met elkaar en hebben ook een band met elkaar. We werken goed samen."

MVV-staf
Voor de huidige trainersstaf van MVV, Darije Kalezic en Regillio Vrede, geldt juist de omgekeerde weg. Waar ze eerst bij Roda onder contract stonden, gaan Kalezic en Vrede maandag voor Maastrichts succes. "Wij hebben buiten het veld goede banden en we oefenen ook vaak tegen elkaar. Buiten het veld speelt helemaal het niet, wat wel binnen de lijnen speelt."

Spelers
De contacten gelden niet alleen voor trainers of directeuren, maar ook voor spelers. Zo kent MVV'er Tim Zeegers spelers van Roda en speelt Thijmen Goppel, die in het seizoen 2019/2020 voor MVV actief was, tegenwoordig in Kerkrade. "Ik heb het daar prima naar mijn zin gehad, maar maandag wil ik gewoon winnen."

Live
De derby tussen MVV en Roda JC is maandagavond live te volgen via L1 Radio. De uitzending en de wedstrijd starten om 20:00 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen