Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Vrachtwagens rijden zich vast bij gesloten grens

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 16:17

Bewoners van de Bosscherweg in Maastricht zien met lede ogen aan hoe vrachtwagens zich elke dag vastrijden in hun straat, met gevaarlijke situaties tot gevolg.

Het gaat om vrachtwagens die via de Bosscherweg de grens met België willen oversteken, zo meldt Buurtvereniging Tussen Sluis en Grens.

Onbegrijpelijke borden
De voornamelijk buitenlandse chauffeurs kunnen de tekst op de tekstkar niet lezen, waarop staat dat de grens is afgesloten in verband met de coronacrisis.

Video: Buurtvereniging Tussen Sluis en Grens

Zodra ze bij de wegafzetting komen, moeten ze rechtsomkeert maken. Maar op de Bosscherweg - ingeklemd tussen de Zuid-Willemsvaart en de Maas - is geen ruimte om de vaak lange vrachtwagens te keren. En dat levert veel ongemak en vaak gevaarlijke situaties op, zo blijkt uit foto's en video's van omwonenden.

Maatregelen
De gemeente Maastricht erkent dat nog teveel vrachtwagens doorrijden tot aan de grens en kondigt aan de tekst voortaan ook in het Engels op de tekstkar te vermelden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV