Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Voormalig klooster Hoogcruts bijna klaar

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 20:15

Tien jaar lang is eraan gewerkt, maar het project nadert z'n voltooiing. Het voormalige klooster Hoogcruts bij Noorbeek is bijna klaar voor de toekomst, dat wil zeggen een plek voor bezinning en reflectie.

Miljoenen euro’s zijn er al geïnvesteerd in dit voormalige klooster.

Niet los
Sinds vorige maand is Hoogcruts gedeeltelijk open en iedere maand komen er nieuwe ruimtes bij. Architect Nicole Cloudt maakt de balans op. "Deze plek is uniek, ontzettend bijzonder. Iedereen die hier komt, wil er iets mee. Het laat je niet meer los."

Video: L1 / WDR

Het monumentale gebouw is van de stichting Limburgs Landschap. Het complex stond sinds 1979 leeg en raakte in verval. De stichting heeft het gebouw opgeknapt.

Lees ook: Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen