Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Voormalig klooster Hoogcruts bijna klaar

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 20:15

Tien jaar lang is eraan gewerkt, maar het project nadert z'n voltooiing. Het voormalige klooster Hoogcruts bij Noorbeek is bijna klaar voor de toekomst, dat wil zeggen een plek voor bezinning en reflectie.

Miljoenen euro’s zijn er al geïnvesteerd in dit voormalige klooster.

Niet los
Sinds vorige maand is Hoogcruts gedeeltelijk open en iedere maand komen er nieuwe ruimtes bij. Architect Nicole Cloudt maakt de balans op. "Deze plek is uniek, ontzettend bijzonder. Iedereen die hier komt, wil er iets mee. Het laat je niet meer los."

Video: L1 / WDR

Het monumentale gebouw is van de stichting Limburgs Landschap. Het complex stond sinds 1979 leeg en raakte in verval. De stichting heeft het gebouw opgeknapt.

Lees ook: Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen