Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Voorlezen om laaggeletterdheid tegen te gaan

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 15:54

Lezen nóg leuker maken en laaggeletterdheid tegengaan: dat is het doel van een voorleesmarathon die maandag in Maastricht gehouden wordt.

Zo’n 60 voorlezers hebben zich gemeld bij boekhandel De Dominicanen. Om te mogen lezen moeten ze wèl de beurs trekken. Al kan dat gerust een smalle beurs zijn, want het voorlezen kost slechts één euro per minuut.

Plezier
Het geld is bedoeld voor de Stichting Lol in lezen. De stichting wil laaggeletterdheid uitbannen door het plezier in lezen te vergroten. "Denk bijvoorbeeld aan een kopje koffie bij het lezen, of een bezoekje aan een theater waarover een boek gaat", zegt initiatiefnemer Ton Harmes.

Filosofen, schrijvers en uitgevers
Onder de 60 voorlezers zitten filosofen, schrijvers en uitgevers, maar ook 'gewone' lezers. De Maastrichtse uitgever Peter van Hooren leest ook enkele minuten voor. Door mee te doen hoopt hij een steentje bij te dragen bij het uitbannen van ongeletterdheid.

De voorleesmarathon duurt maandag tot klokslag middernacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen