Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Voorlezen om laaggeletterdheid tegen te gaan

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 15:54

Lezen nóg leuker maken en laaggeletterdheid tegengaan: dat is het doel van een voorleesmarathon die maandag in Maastricht gehouden wordt.

Zo’n 60 voorlezers hebben zich gemeld bij boekhandel De Dominicanen. Om te mogen lezen moeten ze wèl de beurs trekken. Al kan dat gerust een smalle beurs zijn, want het voorlezen kost slechts één euro per minuut.

Plezier
Het geld is bedoeld voor de Stichting Lol in lezen. De stichting wil laaggeletterdheid uitbannen door het plezier in lezen te vergroten. "Denk bijvoorbeeld aan een kopje koffie bij het lezen, of een bezoekje aan een theater waarover een boek gaat", zegt initiatiefnemer Ton Harmes.

Filosofen, schrijvers en uitgevers
Onder de 60 voorlezers zitten filosofen, schrijvers en uitgevers, maar ook 'gewone' lezers. De Maastrichtse uitgever Peter van Hooren leest ook enkele minuten voor. Door mee te doen hoopt hij een steentje bij te dragen bij het uitbannen van ongeletterdheid.

De voorleesmarathon duurt maandag tot klokslag middernacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen