Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Voetgangerstunnel Roermond opgepimpt

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 15:38

De voetgangerstunnel tussen het Outlet Center en de binnenstad van Roermond is vernieuwd. Op een van de muren is vanaf nu een gigantische videoprojectie te zien. Het lichtontwerp laat wandelaars op een speelse manier een aantal belangrijke plekken in de binnenstad zien.

Volgens de gemeente Roermond liepen al genoeg bezoekers via de tunnel van het merkendorp naar de binnenstad. Maar nu is het nog wat mooier geworden, zegt wethouder Angely Waajen. "Het kan natuurlijk altijd beter en dat is ook gebleken uit verschillende onderzoeken. Het advies luidde: maak die onderdoorgang aantrekkelijker en dat hebben we gedaan."

Video: L1

Kille tunnel
De videopresentatie is een ontwerp van een Belgisch bureau dat gespecialiseerd is in attracties met belichting, video en multimedia. Het Citymanagement van Roermond is blij met het resultaat. Woordvoerder Ine Cremers: "Gebleken is dat bezoekers de tunnel maar een donker gat vonden, een kille tunnel. Dat is nu verleden tijd."

De officiële openingshandeling gebeurde door wethouder Waajen en door gedeputeerde Andy Dritty van de provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen