Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: VieCuri opent deuren nieuw simulatiecentrum

Geplaatst opvrijdag 3 december 2021 - 21:32

Vanaf half december kunnen artsen, verpleegkundigen en geneeskundestudenten in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo medische handelingen oefenen op realistische poppen in een speciaal gebouwd simulatiecentrum.

Helemaal nieuw zijn de levensechte patiëntpoppen in het simulatiecentrum niet. Twee jaar geleden richtte VieCuri al een ongebruikte IC-afdeling in als trainingscentrum, maar door de coronacrisis is dat nu nodig als echte IC-unit. Het trainingsmateriaal werd tijdelijk ondergebracht in een skills-lab.

Lees ook: VieCuri opent deuren nieuw IC-trainingscentrum

Nu heeft VieCuri naast het ziekenhuis een waar simulatiegebouw neergezet. In het centrum kunnen vanaf eind dit jaar onder meer verpleegkundigen, artsen en geneeskundestudenten oefenen met realistisch nagebootste situaties op zowel een IC- als een verpleegafdeling.

"We hebben hier meer mogelijkheden dan in de IC-unit van twee jaar geleden," vertelt projectleider Theo Manders "Zo hebben we nu ook een oefenruimte met een verpleegafdeling en kunnen we met behulp van een audio- en videosysteem een training beter evalueren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen