Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Verstappen laaiend op Ocon na beuk in race

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 20:18

Max Verstappen is na de race in Brazilië zichtbaar kwaad op Esteban Ocon die hem van de baan tikte.

Op een filmpje, dat inmiddels veelvuldig wordt gedeeld, is te zien hoe de coureur van Red Bull in het 'drivers home' na de race de Fransman verschillende keren duwt. Ocon liep weg om de confrontatie uit de weg te gaan. Beide coureurs moesten kort daarop bij de raceleiding verschijnen om tekst en uitleg over het incident te geven. De commissarissen onderzoeken of Verstappen de reglementen heeft overtreden, die stellen dat je geen fysiek contact mag zoeken in de garage.

Onprofessioneel gedrag
"Ik ben heel teleurgesteld in het gedrag van Max", reageerde Ocon even later bij Ziggo Sport. "Hij gaf me enkele agressieve duwen. Ik ben weggelopen, omdat hij me anders was gaan slaan. Dat is heel onprofessioneel gedrag."

Spinnen
Het leek erop dat Verstappen zo'n twintig rondes voor het einde zijn tweede zege binnen handbereik had. De Limburger had de leiding. Hij moest achterblijvers inhalen, onder wie Ocon. Die raakte in een bocht de bolide van de Red Bull coureur. Verstappen spinde en kwam even naast de baan terecht. Hij wist zich weer te herstellen, maar hield er wel een kapotte vloer aan over. Hamilton profiteerde, pakte de leiding en uiteindelijk ook de winst.

Lees ook: Max Verstappen tweede in Grote Prijs van Brazilië

Dat Verstappen not amused was over het incident, liet hij tijdens de race al duidelijk weten. "Wat een idioot", tierde hij via de boordradio. Ocon kreeg een gridstraf van tien seconden. Verstappen werd uiteindelijk tweede op het circuit van Interlagos.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen