Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Verstappen laaiend op Ocon na beuk in race

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 20:18

Max Verstappen is na de race in Brazilië zichtbaar kwaad op Esteban Ocon die hem van de baan tikte.

Op een filmpje, dat inmiddels veelvuldig wordt gedeeld, is te zien hoe de coureur van Red Bull in het 'drivers home' na de race de Fransman verschillende keren duwt. Ocon liep weg om de confrontatie uit de weg te gaan. Beide coureurs moesten kort daarop bij de raceleiding verschijnen om tekst en uitleg over het incident te geven. De commissarissen onderzoeken of Verstappen de reglementen heeft overtreden, die stellen dat je geen fysiek contact mag zoeken in de garage.

Onprofessioneel gedrag
"Ik ben heel teleurgesteld in het gedrag van Max", reageerde Ocon even later bij Ziggo Sport. "Hij gaf me enkele agressieve duwen. Ik ben weggelopen, omdat hij me anders was gaan slaan. Dat is heel onprofessioneel gedrag."

Spinnen
Het leek erop dat Verstappen zo'n twintig rondes voor het einde zijn tweede zege binnen handbereik had. De Limburger had de leiding. Hij moest achterblijvers inhalen, onder wie Ocon. Die raakte in een bocht de bolide van de Red Bull coureur. Verstappen spinde en kwam even naast de baan terecht. Hij wist zich weer te herstellen, maar hield er wel een kapotte vloer aan over. Hamilton profiteerde, pakte de leiding en uiteindelijk ook de winst.

Lees ook: Max Verstappen tweede in Grote Prijs van Brazilië

Dat Verstappen not amused was over het incident, liet hij tijdens de race al duidelijk weten. "Wat een idioot", tierde hij via de boordradio. Ocon kreeg een gridstraf van tien seconden. Verstappen werd uiteindelijk tweede op het circuit van Interlagos.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen