Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Verstappen als 11-jarig kind in eerste tv-optreden

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 14:26

Wat was het nog een kindje toen hij als 11-jarig jochie zijn eerste tv-interview gaf bij Wilfried de Jong in Holland Sport. De Jong: "Ga jij naar de formule 1?" Max: "Ja!"

Verstappen werd samen met zijn vader Jos uitgenodigd bij het sportprogramma omdat hij toen al bijna alles won bij het karten. Tot aan het interview had hij 49 van de 50 wedstrijden gewonnen.

'Ja!'
Aan snelheid ontbrak het de 11-jarige Max niet. Omgaan met de media moest hij toen duidelijk nog leren. Niet gek ook voor een knaap die nog op de lagere school zat. Zijn formuleringen waren in het interview met De Jong over het algemeen onduidelijk. Op de vraag of hij ooit net als zijn vader in de Formule 1 terecht wilde komen was hij dan wel weer helder: "Ja".

Karten tot zijn 17e
Het is grappig om te zien hoe vader Jos zit te vertellen dat hij het 'plan voor de komende jaren wel zo ongeveer klaar heeft'. "We laten Max tot zijn 16e of 17e karten en dan moet hij over naar de autosport". Dat Max anno 2015 op 17-jarige leeftijd in een Formule 1-auto zou debuteren, heeft Jos toentertijd niet eens durven dromen.

Youtube
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen blijft verbazen in Formule 1
Verstappen raakt muur bij test in Abu Dhabi
Max Verstappen krijgt eigen documentaireserie
Max Verstappen vijfde tijdens tweede testdag
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen