Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: verborgen schatten van kerken

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 14:16

De Basiliek van onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee in Maastricht is vanaf 6 juli onderdeel van het grootste museum van Nederland.

Op die manier worden de kunstschatten van elf kerken en twee synagogen in Nederland aan een groter publiek gepresenteerd.

Catharijnenconvent
Het initiatief komt van het Utrechtse museum Catharijneconvent. Dat wil op deze manier de verborgen schatten zichtbaar maken voor mensen die normaal niet in kerken komen.

Audiotour
De Basiliek van onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee is uitgekozen vanwege de geschiedenis, architectuur en kunstzinnige inboedel. Bezoekers kunnen die leren kennen dankzij een speciaal hiervoor ontwikkelde audiotour.

Opening
Dinsdagmiddag is de opening van het project in Maastricht. Dat gebeurt om 15:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Sprekers zijn onder meer bisschop Frans Wiertz van Roermond, gouverneur Theo Bovens, pastoor Jan Vries, Catharijneconventdirecteur Marieke van Schijndel en locoburgemeester Jim Janssen.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grubbenvorst herdenkt pastoor Vullinghs met requiem
Sint Servaas Kerk Maastricht
Kerken in Maastricht verrast door reclamebelasting
Foute reclamebelasting in Maastricht door overdracht
Kerk maastricht sportschool
Voormalige kerk in Maastricht nu fitnesscentrum
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen