Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Veiling moet 19-jarige Isa weer mobiel maken

Geplaatst opzondag 3 oktober 2021 - 12:21

Via een online veiling willen Isa Bemer en Luka Coolen genoeg geld ophalen om voor hun hartsvriendin Isa Groenen een elektrische bakfiets te kunnen kopen.

Isa Groenen (19) uit Maastricht heeft afgelopen jaar een hersenstaminfarct opgelopen. Dat leidde in eerste instantie tot een 'locked in', waardoor ze alleen maar met haar ogen kon bewegen. Die fase is nu gelukkig voorbij maar Isa blijft invalide. Lopen en praten gaat moeilijk en een van haar armen functioneert niet meer.

Video: L1

Vervoer
De tiener kan steeds meer zelf en probeert om zelfstandig te gaan wonen. Het enige dat haar tegenhoudt, is dat ze zichzelf niet goed kan verplaatsen. Er zijn wel driewielers om haar daarbij te helpen. Die worden ook vergoed door de verzekering, maar daar moet ze niet aan denken. "Door die driewielers voel ik me nogal gehandicapt, en dat wil ik voorkomen. Mensen moeten niet eerst mijn handicap zien maar eerst Isa en dan pas de handicap", zegt ze.

Elektrische bakfiets
Daarom zou ze graag een elektrische bakfiets willen aanschaffen. Maar deze zijn erg duur en worden niet vergoed door de verzekering. Haar vriendinnen springen daarom bij.

De teller staat op bijna duizend euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen