Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Veel bekijks bij viering Sint Maarten

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 22:13

De viering van Sint Maarten trok donderdagavond veel belangstelling in Roermond.

Ruim tweehonderd kinderen, ouders, opa's en oma's verzamelden zich in de Munsterkerk om daarna naar de markt te trekken om het verhaal van Sint Maarten te bekijken.

Stoet
In de kerk wordt het licht gedempt zodat het effect van alle lampionnetjes met led-lampjes goed te zien is. Na een kort woord van de pastoor gaat de stoet richting de markt.

Video: L1

Figuranten
Bij een bescheiden vuurstapel wordt het verhaal van Sint Maarten en de bedelaar verteld door de pastoor. Een Sint Maarten te paard, een bedelaar en enkele Romeinen figureren op de markt om het verhaal uit te beelden.

Delen
"Het gaat over samen delen", vertelt een oma met kleinkind. Desgevraagd herhaalt de peuter wat oma hem eerder die dag heeft verteld over de arme bedelaar die het koud had en een stuk van de mantel kreeg van de Romeinse officier. Na afloop kregen de kinderen nog een donut van de organisatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen