Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Veel bekijks bij viering Sint Maarten

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 22:13

De viering van Sint Maarten trok donderdagavond veel belangstelling in Roermond.

Ruim tweehonderd kinderen, ouders, opa's en oma's verzamelden zich in de Munsterkerk om daarna naar de markt te trekken om het verhaal van Sint Maarten te bekijken.

Stoet
In de kerk wordt het licht gedempt zodat het effect van alle lampionnetjes met led-lampjes goed te zien is. Na een kort woord van de pastoor gaat de stoet richting de markt.

Video: L1

Figuranten
Bij een bescheiden vuurstapel wordt het verhaal van Sint Maarten en de bedelaar verteld door de pastoor. Een Sint Maarten te paard, een bedelaar en enkele Romeinen figureren op de markt om het verhaal uit te beelden.

Delen
"Het gaat over samen delen", vertelt een oma met kleinkind. Desgevraagd herhaalt de peuter wat oma hem eerder die dag heeft verteld over de arme bedelaar die het koud had en een stuk van de mantel kreeg van de Romeinse officier. Na afloop kregen de kinderen nog een donut van de organisatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen