Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: twee nieuwe muurschilderingen in Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 16:32

In Valkenburg zijn twee nieuwe muurschilderingen onthuld.

In de gemeente worden al jaren ouderwetse muurreclames gerestaureerd.

Voet van de Cauberg
Onder aan de voet van de Cauberg zijn schilderingen op gebouwen aangebracht, waarop onder meer één van de vroegste afbeeldingen is te zien over de grotten van Maastricht. Op een ander pand er tegenover staat een houten uitkijktoren, het rotspark en een schuilkerk in de Valkenburgse grotten.

Hels karwei
De onthulling is gedaan door de burgemeesters van Valkenburg en Maastricht, de gouverneur en een pandeigenaar. Met de onthulling zijn inmiddels 23 muurschilderingen in ere hersteld. Verspreid door heel Valkenburg zijn oude muurreclames te vinden. Een hels karwei dat bijna vijftien jaar geleden begon.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen